Serviciul Vamal informează că până în prezent, organele de anchetă au efectuat 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți.

În cadrul acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane.

În acest mod, bănuiții sperau să mascheze marfa și să o ascundă de la controlul vamal, intenționând să o scoată ilegal din țară cu destinația Uniunea Europeană.

Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Amintim că în dimineața zilei de 18 aprilie curent, vameșii au descoperit mai multe pachete în care erau ascunși 1.570 660 de euro. Banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură. Autocamionul aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri.