Sora lui Boris Johnson a spus publicului Sky News că actul său „nonconformist” este în solidaritate cu Victoria Bateman, o activistă pro-UE de la Universitatea din Cambridge.

Activista s-a dezbrăcat recent în cadrul unor emisiuni pentru BBC Radio 4 şi Good Morning Britain, scrie mediafax.ro.

Rachel, în vârstă de 54 de ani, şi-a lăsat colegii fără cuvinte în timp ce îşi desfăcea nasturii de la cămaşă, înainte de a vorbi despre emisiunea The Pledge.

„După cum ştim cu toţii, este greu să vorbim despre Brexit”, spune Rachel. „Se simte de parcă am ajuns la un punct de saturaţie. Dar, o activistă a descoperit un mod inedit de a se face auzită pe această temă”, continuă Rachel.

„Victoria Bateman şi-a făcut apariţia dezbrăcată în presă, pentru a oferi diferite argumente despre cum Brexit vă lăsa Marea Britanie dezbrăcată”, adaugă Rachel.

„Deci, ca un omagiu adus activistei, am decis să îi urmez exemplul – de fiecare dată când vom discuta despre Brexit, o să mă asigur că sunt remarcată”, conchide aceasta.

Bateman este profesor de economie la Universitatea din Cambridge şi de asemenea activist pentru drepturile femeilor dar şi împotriva Brexit.