image
Sursa foto: inRoman.ro

Hotărârea CSM privind specializarea sediilor va intra în vigoare din 1 ianuarie 2019

De la 1 ianuarie 2019, sediile Judecătoriei Chișinău vor fi specializate. Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, în funcție de tipul dosarelor, părțile și reprezentanții acestora vor trebui să meargă la anumite subdiviziuni ale instanței.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis că la sediul Centru vor fi examinate doar dosare civile. Acolo vor activa 72 de judecători specializați pe asemenea cazuri. Sediul Botanica va fi mai mult administrativ, însă acolo vor fi 12 judecători care vor examinate și dosarele de insolvabilitate.

La sediul Ciocana vor fi concentrate cauzele contravenționale și alte acțiuni ce țin de activitate judecătorilor de instrucție. Asta pentru că instanța dispune de șapte celule. În cadrul sediului vor activa 18 judecători. Sediul Râșcani va fi specializat pe dosarele de contencios administrativ, pe care le vor examina 15 judecători.

Toate dosarele penale vor ajunge la sediul Buiucani. Acolo vor activa 38 de judecători, dintre care 31 vor avea birourile în sediul nou, amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 200. Tot acolo vor fi depuse și toate cererile. Alți șapte judecători vor rămâne în sediul vechi.

În cadrul ședinței CSM s-a precizat că Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor va suporta modificări. Cauzele vor fi repartizate în funcție de specializarea judecătorilor. Din 2017, cele cinci sedii din Chișinău au fost contopite într-o singură instanță – Judecătoria Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: