image
Sursa foto: procuratura.md

Contrabandă de proporții la hotarul cu România: Țigări în valoare de jumătate de milion de euro, ticsite în trei microbuze

Țigări fără timbru de acces în valoare de jumătate de milion de euro au fost descoperite în trei microbuze care se aflau într-un depozit dintr-o localitate din imediata apropiere a frontierei de stat cu România.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au efectuat, ieri, percheziții, în cadrul unui dosar penal de contrabandă.

În depozit au fost depistate 570 de cutii, care conțineau 285 de mii de pachete de țigări, iar alte 585 de cutii cu 292 de mii 500 de pachete de țigări au fost depistate în trei microbuze, cu numere de înmatriculare românești, care se aflau în același depozit.

Partida depistată în microbuzele adaptate ascunderii mărfurilor, dar și probatoriul acumulat pe dosar indică la pregătirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete fără timbru de acciz, spre statele Uniunii Europene, spun procurorii.

Toată marfa de tutungerie, mijloacele de transport și cele financiare au fost ridicate și se află în custodia organelor de drept. Aceasta urmează a fi supusă procedurilor legale de stabilire a provenienței, corespunderii calității și evaluării exacte.

În depozit se aflat și patru cetățeni ai Republicii Moldova care au fost supuși percheziționării, iar ca rezultat au fost ridicate inclusiv mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 11 mii de euro.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore. Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar procurorii intenționează să solicite în instanța de judecată aplicarea măsurii preventive - arestul în privința celor patru persoane.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă în proporții deosebit de mari se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Țigări de contrabandă de 500.000 EUR la hotar cu România

Percheziții PCCOCS și SiS: Țigări de contrabandă de 500.000 EUR la hotar cu România Câte persoane au fost reținute și ce pedeapsă riscă, aflați din comunicatul oficial: http://www.procuratura.md/md/newslst/1211/1/8387/ Publicată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pe Marţi, 21 iulie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: