image
Sursa foto: IPN.md

Companii din domeniul metalelor vin cu un apel către Procurorul General Alexandru Stoianoglo

Circa 20 de companii care activează în domeniul metalelor, membre ale Asociației Patronale Moldovenești de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase, fac apel către procurorul general, Alexandru Stoianoglo, să urmărească evoluția evenimentelor în dosarele în care sunt vizați, pentru a „curma acțiunile de intimidare a unor agenți economici onești”. Companiile acuză presiuni asupra lor cu scopul preluării pieței metalelor.

Reprezentanții Asociației spun că, în baza unor informații false furnizate Procuraturii Generale, se pregătesc ample percheziții la agenții economici ce nu vor să facă parte „din jocurile ce țintesc preluarea controlului asupra pieței metalelor”. Într-un briefing de presă la IPN, Ion Drăniceru, președintele Asociației, a relatat că percheziții de amploare au avut loc în noiembrie-decembrie 2019 la un șir din asociați, în urma cărora au fost arestate persoane fără a fi audiate, a fost ridicată tehnică de clacul și altele. Niciun dosar însă nu a fost dus la bun sfârșit.

„Sperăm că domnul procuror general va ști să aleagă grâul de neghină și să înțeleagă cu ce scop subalternului său (procurorul pe caz, n.r.) i-au fost furnizate informații false și ce scop real vor urmări acțiunile ulterioare pe care acesta le are în vedere”, a adăugat Ion Drăniceru.

Acesta s-a ferit să spună cine este acea persoană care urmărește preluarea controlului pe piața metalelor, dar afirmă că e gata să transmită informația structurilor competente, dacă se va convinge de buna intenție a acestora.

Ion Drăniceru dă asigurări că toate companiile care fac parte din Asociație activează cu bună credință, sunt rezidente în Republica Moldova și nu au conturi bancare deschise înafara țării. Companiile au asigurat cu locuri de muncă cel puțin 500 de cetățeni ai Republicii Moldova și achită milioane de lei la buget.

Asociația și companiile membre își revendică dreptul la activitate fără intimidări și persecuții. „Scopul urmărit de noi la această etapă este să prevenim eventualele abuzuri care urmează să fie comise în raport cu noi. Dacă nu vom reuși acest lucru, vom schimba tactica – nu ne vom lăsa călcați în picioare şi folosiți în diverse jocuri, nu vom permite să ni se ia afacerea construită de la zero prin muncă grea”, a spus Ion Drăniceru.

Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase a fost înregistrată la 7 iulie 2020 la Agenția Servicii Publice și numără în jur de 20 de companii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: