image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase: „Republica Moldova are astăzi președinte și majoritate proeuropeană în mare parte datorită Platformei DA”

Andrei Năstase, care astăzi și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, împreună cu întreaga conducere a formațiunii, afirmă că rezultatele alegerilor parlamentare din 11 iulie sunt, în mare parte, meritorul echipei DA.

„Mulți deja au început să arunce țărână peste noi. N-am murit încă. Uitați-vă la Dinu Plângău, la Alexandru Slusari, la Igor Munteanu, la această echipă care n-a murit în stradă de loviturile lui Plahotniuc, n-a murit în Parlament de înjunghieturile lui Dodon, n-a murit în această campanie în care s-a bătut cu acest Usatâi și l-a lăsat pe dinafară. Să le fie clar tuturor. Republica Moldova are astăzi președinte datorită acestor oameni. RM are astăzi majoritate proeuropeană în mare parte datorită Platformei DA. Noi, nimeni altcineva, am făcut în această campanie ca în Parlament să nu ajungă o majoritate toxică formată din Șor, Dodon, Usatâi. (...) Unii dintre oamenii noștri spun, domnule, da nici n-am știut că nu sunteți de la PAS. O parte dintre ei au votat cu PAS pentru că au crezut că noi suntem acolo”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă în care a vorbit, alături de Dinu Plângău și Alexandru Slusari, despre demisia in corpore a conducerii PPDA.

Or, reprezentanții Platformei DA spun că mandatele atribuite la congresul precedent al partidului au expirat mai demult, dar din cauza pandemiei, apoi a alegerilor, nu a fost convocat un nou congres. Deși un congres oricum trebuia să fie organizat și să fie aleasă sau realează conducerea, reprezentanții Platformei spun că totuși partidul urmează să treacă printr-o resetare.

„Alegerile și demisiile într-un partid sunt un lucru firesc. Platforma DA ajunsese la finalul mandatelor atribuite la precedentul congres. Din cauza pandemiei, apoi alegerilor, am amânat congresul. În urma acestor evenimente e de datoria noastră să organizăm un nou congres unde se vor lua decizii cruciale pentru partidul nostru”, a precizat Năstase.

Întrebat dacă a avut discuții cu cei de la PAS și dacă ar urma să ocupe vreo funcție publică, Andrei Năstase a spus: „Preocupările unora sunt funcțiile. Preocupările noastre sunt țara.”. Năstase a mai menționat că indiferent unde vor fi, cei din Platforma DA vor pune umărul la mișcarea în față a RM, adăugând că Platforma DA a fost gata în două rânduri să preia guvernarea și că de fiecare dată a avut garnitura necesară.

Referitor la comentariile precum că dacă s-ar fi retras de la șefia partidului, atunci Platforma DA ar fi obținut rezultate mai bune, Năstase a declarat: „Cine fac aceste comentarii? Oponenții noștri, care au atacat în permanență liderul. Sunt onorat să fiu împroșcat eu dacă piatra care vine spre mine nu va lovi un coleg de-al meu”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: