image
Sursa foto: jurnal.md

Fostul șef adjunct al ANP, achitat în dosarul păstrării ilegale a munițiilor și a armelor de foc

Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost achitat în dosarul în care era învinuit de păstrarea ilegală a munițiilor și a armelor de foc.

O decizie în acest sens a fost emisă azi de Judecătoria Chișinău. „Studiem sentința și după ce analizăm partea motivatoare cred că vom veni cu motivele de contestare”, a declarat șeful PCCOCS, Ion Caracuian, citat de ZdG.

Amintim că directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal. Acesta ar fi făcut parte dintr-o grupare care se ocupa cu însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale oamenilor. Activitatea grupării a fost monitorizată de către organele de drept timp de cinci luni. Potrivit anchetei, pe parcursul anului 2020, suspecții au sustras aproape 800 de mii de lei. O parte din bani era îndreptată spre dezvoltarea și menținerea grupului criminal.

Totodată Demcenco era învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și ”păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”

Cele incriminate au devenit cunoscute urmare a perchezițiilor efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS la domiciliul acestuia și au devenit probe în dosar, au menționat anterior procurorii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: