image
Sursa foto: Profimedia

”Nimeni n-a mai fost jefuit așa în istorie!” Indignare în Serbia după decizia luată de ATP din cauza ”discriminării rușilor”

ATP și WTA au decis că punctele pe care le vor acumula sportivii la ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon nu vor fi luate în calcul pentru clasamentele mondiale din tenis.

`Hotărârea a venit după ce rușii și belarușii au fost ”excluși” de la Wimbledon, iar ATP și WTA au motivat-o prin faptul că o astfel de ”discriminare”, bazată pe considerente politice, nu respectă principiile celor două foruri, în care primează meritul sportiv.

După ce sportivii din Ucraina și-au arătat dezaprobarea față de hotărârea celor două foruri, o poziție și mai dură a apărut în Serbia, țara liderului mondial Novak Djokovic, cel care nu va putea să-și apere cele 2.000 de puncte câștigate anul trecut la Wimbledon și va pierde primul loc al ierarhiei mondiale.

În cadrul unui articol, sârbii de la Ole au titrat ”Djokovic, jefuit! Nimeni n-a mai fost jefuit astfel în istoria tenisului” și au continuat ”e teribil ce pățește Novak Djokovic în acest sezon”.

În cadrul aceluiași articol, sârbii au amintit și de momentul de la Australian Open, unde Novak Djokovic nu a putut participa și a pierdut 2.000 de puncte, pentru că era campionul en-titre, cum e cazul și la Wimbledon, dar și de competițiile din SUA la care nu a putut lua startul pentru că nu e vaccinat.

De altfel, cele 2.000 de puncte cedate după Australian Open au dus la pierderea ”fotoliului de lider mondial”, preluat, însă pentru scurt timp, de Daniil Medvedev, care are șanse mari să urce pe primul loc și după Wimbledon, chiar dacă nu va participa, pentru că avea de apărat doar 180 de puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: