image
Sursa foto: csm.md

Ruslan Flocea a fost numit de Parlament șef la CNA pentru 5 ani; Deputații Țâcu și Carp nu l-au votat

Ruslan Flocea este noul director al Centrului Național Anticorupție. Acesta a fost numit în funcție pentru un termen de 5 ani de Parlament, cu 72 de voturi.

Deputații ACUM Octavian Țâcu și Lilian Carp au declarat că nu susțin candidatura lui Flocea.

„Nu voi vota pentru domnul Flocea. Vă urez succes în această misiune și vreau să mă faceți să regret faptul că nu v-am votat”, a declarat Octavian Țâcu.

La rândul său, deputatul Lilian Carp a declarat că nu-l va vota pe Ruslan Flocea, menționând că nu este bine ca un consilier al unui președinte, al premierului sau al președintelui Parlamentului să participe în asemenea concursuri.

Tot astăzi, Ruslan Flocea a depus jurământul în fața Parlamentului.

Directorul Centrului Național Anticorupție este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Dosarele de concurs au fost depuse în perioada 28 iunie – 19 iulie 2019. Comisia a admis 9 candidați la proba interviului. Candidații au fost audiați în ședința publică din 29 iulie. Ruslan Florea a acumulat punctajul maxim din partea comisiei.

Urmăriți ședința Parlamentului:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: