image
Sursa foto: jurnal.md

„Business” din pușcărie; Un deținut de la penitenciarul din Soroca șantaja cu poze intime femei, cerând sume cosmice de bani

Un tânăr de 26 ani, care își ispășește pedeapsa de patru ani în penitenciarul din orașul Soroca, unde a ajuns pentru jafuri și furturi, riscă să mai facă 7 ani de pușcărie pe de-asupra. Asta după ce a șantajat mai multe femei cu poze intime, cerând sume impunătoare de bani.

Potrivit poliției, acesta iniția conversații cu femei pe rețelele de socializare și le determina să-i expedieze poze intime, după care le amenința că va răspândi informațiile obținute la rude și cerea bani ca să nu o facă.

Ca să-i meargă „afacerea”, suspectul a racolat un bărbat de 29 ani din orașul Florești, care anterior făcuse și el închisoare pentru furturi. Prin intermediul acestuia, deținutul primea banii transmiși de victime.

La începutul lunii iulie, o femeie de 35 ani, din Căușeni a depus o plângere la poliție spunând că a fost constrânsă să-i transmită suspectului suma de 64.000 de lei, pentru ca acesta să nu facă publice informațiile obținute.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la cei doi suspecți, au fost ridicate acte confirmative de transferuri bănești, cartele telefonice folosite la infracțiunile comise de către ei, ciorne cu evidența sumelor bănești obținute în urma acțiunilor de șantaj.

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, la fel fiind examinate corpurile delicte ridicate în cadrul perchezițiilor. În continuare, urmează a fi identificate și alte victime care au pătimit în urma activității infracționale ale grupului.

Pentru acțiunile comise, cei doi indivizi riscă până la 7 ani privațiune de libertate sau amendă de până la 67.500 lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: