image
Sursa foto: Getty Images

Semnătura lui Diego Maradona, falsificată în acte de medicul personal! Ce au descoperit procurorii

Apar noi dezvăluiri referitoare la circumstanțele morții lui Diego Maradona - iar medicul lui personal are probleme din ce în ce mai mari cu justiția.

Leopoldo Luque este acuzat acum că a falsificat semnătura lui Maradona pe o cerere privind dosarul medical de la Clinica Olivos unde a fost internat fostul mare fotbalist argentinian.

Totul a plecat de la percheziția efectuată la domiciliul doctorului după moartea lui Maradona. Iar anchetatorii au descoperit documente datate din 1 septembrie 2020 pe care Leopoldo Luque exersa copierea semnăturii lui Maradona.

Cum actul a fost trimis pe internet clinicii, Leopoldo Luque a comis infracțiune și riscă o condamnare de până la 2 ani de închisoare. Doctorul personal al lui Maradona este deja investigat pentru omucidere din culpă în cazul decesului fostului decar.

Argentinienii nu au liniște până când nu deslușesc toate cauzele care au dus la moartea celui mai mare simbol al țării, Diego Maradona. După ce doi medici au devenit suspecți pentru ucidere din culpă, au apărut acum și alte probleme.

Potrivit publicației italiene Calciomercato, investigatorii cercetează dacă fostul star argentinian trebuia externat din spital atât de repede după operația pe creier.

Publicația La Nacion a făcut public un document din data de 12 noiembrie, semnat de doctorul Leopoldo Luque și de fiicele lui Maradona, Giannina și Jana, potrivit căruia aceștia susțineau că doctorii nu erau de acord cu externarea sa din clinica Olivos, acolo unde fusese operat pe creier.

Pentru a cerceta acest aspect, s-a constituit o comisie specială, interdisciplinară, care trebuie să analizeze mai bine cauzele care au dus la stopul cardio-respirator. Unul dintre magistrați, Orlando Diaz, a confirmat.

"După analizarea probelor adunate, totul trebuie investigat din perspectiva unei omucideri", a spus Diaz.

Astfel, această nouă comisie va trebui să analizeze cazul și să decidă dacă decesul putea fi evitat, dacă a fost o problemă de neglijență sau dacă neurochirurgul Leopoldo Luque și psihiatrul Agustina Cosachov, care sunt până acum singurii doi acuzați, au fost considerați responsabili.

Ei riscă între un an și 5 ani de închisoare.

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la câteva zile după ce a fost operat pe creier. Chiar dacă a ieșit din spital și părea bine, fostul campion mondial a murit din cauza unui stop cardiac.

Maradona se lupta cu depresia, dar și cu dependența de alcool. După operația pe creier, ”El Pibe D'oro” a fost externat și se afla la casa lui din Tigre, acolo unde era îngrijit de familie.

La un moment dat i s-a făcut rău. Imediat au fost chemate mai multe ambulanțe, care i-au acordat ajutor la fața locului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: