image
Sursa foto: libertatea.ro

De teama coronavirusului, Arabia Saudită suspendă intrarea pelerinilor pe teritoriul său

Arabia Saudită a anunţat că suspendă „temporar” intrarea pelerinilor care merg la Mecca pe teritoriul său pentru „a preveni pătrunderea noului coronavirus în regat”. Este neclar în acest moment dacă marele pelerinaj de la Mecca, programat în iulie, va fi afectat de noua măsură, notează BBC News.

Arabia Saudită găzduieşte două locuri sfinte pentru islam – Mecca şi Medina. Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulţi, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji. Guvernul saudit a decis să „suspende temporar intrarea în regat pentru Umra (pelerinajul mic) şi vizitarea Moscheii Profetului”, a anunțat Ministerul de Externe saudit.

Arabia Saudită a suspendat de asemenea intrarea în ţară pentru călătorii cu vize turistice şi provenind din ţări afectate de coronavirus. Este pentru prima oară când Arabia Saudită impune restricții atât de dure.

În anii precedenți, țara a restricționat accesul pelerinilor din Qatar și Iran, din cauza tensiunilor diplomatice. În mai multe țări din Orientul Mijlociu, autoritățile încearcă să oprească răspândirea niului coronavirus.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat până acum în Iran, unde 141 de persoane au fost infectate. Arabia Saudită, care și-a înghețat relațiile diplomatice cu Iranul în 2016, nu a anunțat încă niciun caz, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: