image
Sursa foto: jurnal.md

Patru angajați ai MAI, răniți în urma altercațiilor de la Parlament: „Au fost transportați la spital”

Patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la spital, după ce s-au ales cu diverse traumatisme în urma protestul de la Parlament. Anunțul a fost făcut de poliția națională, printr-un comunicat de presă.

„În rezultatul acțiunilor ilegale admise de protestatari, au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare”, informează Poliția.

Amintim că acțiunea de protest din centrul capitalei a început la ora 10.00, în fața sediului Guvernului Republicii Moldova. La un moment dat, un grup de participanți la protest cu tractoare, spontan au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă spre Parlamentul RM.

„Deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, aceștia au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului Republicii Moldova, unde o parte din protestatari au rupt cordonul de polițiști, intrând în altercații cu forțele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului.

Pe faptul încălcărilor admise de către participanții la protest, a fost pornit un proces penal conform art.287 alin. (3) și 349 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova, iar pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere au fost pornite proceduri contravenționale”, se mai precizează în comunicat.

Carabinierii și mascații aflați în fața Parlamentului au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii. Gazată a fost și reporterul Jurnal TV, Iulia Sarivan, dar și alți jurnaliști, care se aflau la fața locului pentru a relata în direct evenimentele de la fața locului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: