image
Sursa foto: Getty Images

Când banii nu reprezintă tot: Perez i-a oferit lui Zidane cel mai mare salariu pentru a nu se retrage, dar a refuzat

Zinedine Zidane a scris istorie pentru Real Madrid atât ca jucător, cât și ca antrenor, iar francezul a avut șansa de a-și prelungi cariera de fotbalist în capitala Spaniei, însă a refuzat.

Câștigătorul Balonului de Aur din 1998 s-a retras din activitate la finalul sezonului 2005/2006, după finala de tristă amintire de la Campionatul Mondial, contra Italiei.

Ultimul meci al lui Zidane pe "Santiago Bernabeu" a avut loc pe 7 mai 2006, contra lui Villarreal, scor 3-3. La finalul acelui joc, mijlocașul a primit o propunere foarte tentantă din partea președintelui Florentino Perez, care consta în oferirea celui mai mare salariu din lotul madrilenilor.

"La meciul său de retragere, Zidane a fost foarte emoționat. La fel eram și noi, pentru că era o legendă care își încheia cariera. Florentino Perez a venit în vestiar, ne-a felicitat pe toți, iar ce s-a întâmplat după e de neuitat.

Robinho a glumit cu el și i-a zis <Președinte, Zizou a spus că dacă îi oferi un contract pe două sezoane și salariu de 6,5 milioane de euro, atunci nu se retrage>.

Toată lumea râdea, dar Florentino era serios și a spus <Dacă vrei, aduc acum actele să semnăm>. Zidane s-a gândit pentru un moment, s-a uitat și i-a spus <Nu, nu. Nu mai vreau să continui>", a dezvăluit Cicinho, colegul lui Zidane de la acea vreme, pentru ESPN, citat de Marca.

Zinedine Zidane a evoluat la Real Madrid în perioada 2001-2006, după ce mai jucase anterior pentru Cannes, Bordeaux și Juventus.

Alături de echipa lui Florentino Perez, Zidane a cucerit Liga Campionilor, Cupa Intercontinentală, titlul în La Liga și două Supercupe ale Europei.

Ca antrenor, Zidane o are în CV doar pe Real Madrid. A debutat în 2016, iar vitrina de trofee este plină: trei Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei, două Campionate Mondiale ale Cluburilor, un titlu în La Liga și două Supercupe ale Spaniei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: