image
Sursa foto: libertatea.ro

În Wuhan au fost testați pentru COVID-19 peste 9 milioane de oameni în ultimele 10 zile

În Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia de coronavirus, au fost testați aproape 9 milioane de oameni, din totalul de 11 milioane de locuitori, anunță Hotnews.

Autoritățile din Wuhan au anunțat că, în ultimele zece zile, au testat pentru coronavirus peste 9 milioane de persoane dintre cele 11 milioane de locuitori ai orașului de unde a pornit pandemia.

În ultimele 10 zile au fost realizate 6,5 milioane de teste, iar anterior au fost testaţi alţi aproape 3 milioane de locuitori, scrie AP. Comisia de sănătate a oraşului, a postat pe site-ul oficial un mesaj în care le cere tuturor celor care nu au fost încă testaţi să se prezinte până la sfârşitul zilei de marţi. Majoritatea testelor prelevate au fost deja prelucrate, iar până duminică seara au fost identificate pozitiv cu COVID-19, 218 persoane, dar toate erau asimptomatice, scrie Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Campania a fost lansată după ce şase noi cazuri au fost descoperite într-un singur ansamblu rezidenţial din Wuhan. Metropola chineză, unde se crede că a început, la sfârşitul anului trecut, pandemia globală de COVID-19, a fost de departe oraşul chinez cu cel mai mare număr de infecţii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: