image
Sursa foto: Profimedia

Dezvăluire CNN: Rugămintea Chinei de care Vladimir Putin a ținut cont până la 24 februarie, când a invadat Ucraina

Jocurile Olimpice de la Beijing s-au încheiat la 20 februarie, iar patru zile mai târziu Vladimir Putin (69 de ani) a ordonat invazia Ucrainei, pe care a numit-o o "operațiune militară specială".

Acțiunile liderului rus au fost condamnate la nivel global, însă China s-a ferit până acum să o facă. Joi, CNN a dezvăluit că oficialii chinezi chiar ar fi influențat data la care Putin a ordonat invazia Ucrainei.

Conform sursei, un raport al serviciilor secrete americane indică faptul că, la începutul lui februarie, mai mulți oficiali chinezi au luat legătura cu omologii ruși, pentru a-i transmite lui Putin să nu declanșeze ofensiva militară decât abia după finalul Jocurilor Olimpice de Iarnă, desfășurate în acest an la Beijing.

Momentan, raportul este investigat, iar oficialii americani tind să creadă că este și conform cu realitatea. Un detaliu important de luat în considerare este că Vladimir Putin a onorat invitația de a participa la ceremonia de deschidere a JO 2022, acolo unde s-a întâlnit inclusiv cu Xi Jinping, Președintele Chinei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: