image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon timp de câteva ore a „săpat” un apeduct, a „reparat” acoperișuri, case și a înmânat dimplome și medalii

Timp de câteva ore candidatul „independent” la alegerile prezidențiale a vizitat 17 localități din trei raioane promițând marea și sarea, lăudându-se cu proiecte finanțate de către europeni, împărțind diplome și medalii și desigur fotografiindu-se cu mai mulți copii în spații închise fără a purta mască de protecție și mănuși pe timpul pandemiei. Unii locuitori au început a plânge când l-au văzut pe președinte pe viu, se laudă Igor Dodon în emisiunea sa, de parcă prezența acestuia le-a mai tăiat din foame, griji și nevoi. Medicii, profesorii și veteranii la dejun, prânz și cină cu medalii și diplome se hrănesc.

Ieri, 10 septembrie cel mai „harnic” șef de stat de pe mapamond în câteva ore a vizitat 17 localități din raioanele Florești, Drochia și Sângerei. La o zi doar după ce s-a înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, veșnicul turist cu viteza luminii și desigur escortat de cortegiul prezidențial a împrăștiat minciuni și promisiuni locuitorilor celor 17 sate, speriind chiar și ploaia, care ne ocolește cât nu s-ar „ruga” și „jertvi” pentru biserici Dodon.

dodondodon

De dimineață președintele a poposit în satul Cuhureștii de Sus din raionul Florești unde a participat la festivitatea de dare în exploatare a apeductului, pentru care locuitorii au contribuit cu câte 2500 de lei și încă nu au apă la robinet, susțin unii localnici. Falnic președintele cu un zâmbet până la urechi a deschis robinetul din care a țâșnit apa, de parcă el a săpat cu hârlețul și a trudit luni întregi la construcția acestui apeduct, finanțat de către Fondul regional de dezvoltare prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională „Nord” și din sursele Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în comun cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare.

dodondodon

Campanie de colectare de fonduri și jertvă pentru biserici pe banii cetățenilor

„Milostivul” președinte se laudă că a ajutat o familie din orașul Drochia, alta din raionul Sîngeri care au rămas fără locuințe în vara anului curent, în urma unor incendii.

Însă atenție nu din buzunarul propriu, dar a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru renovarea locuinței: „prin care am mobilizat mai multă lume cu suflet mare și datorită căreia lucrările de reparație a casei pot fi realizate cu succes”, susține Dodon. Deci cetățenii RM au donat bani, iar Igoraș s-a fotografiat cu aceaste familii, folosindu-i în campania sa electorală.

dodondodon

Martirul a efectuat și o vizită la Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Miciurin, unde a rămas plăcut surprins de lucrările de renovare la care a contribuit și el, dar fără a specifica dacă e din salariul de președinte.

La discuții cu elevii fără măscă, mănuși dar promițând că le va „repara” acoperișul

dodondodon

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică interzice accesul părinților și altor persoane străine în incinta instituțiilor de învățământ din cauza pandemiei Covid-19. În timp ce părinții sunt obligați să poate măști de protecție atunci când merg în ograda școlilor, grădinițelor, Igor Dodon a fost lăsat în incinta gimnaziului „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Drochia, fără mască, mănuși, fără a păstra distanța socială, atingând câțiva elevi în timp ce copiii sunt impuși să respecte distanța de 1,5 metri.

dodondodon

Cel mai periculos virus a postat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii dând mâna cu unii elevi, iar în spatele său pe perete atârnată o tablă care ar avea câteva decenii, scrie în comentarii un locuitor a acestui sat.

dodondodon

Olecuțâcă constructorul a promis că va acorda sprijin pentru reparația acoperișului gimnaziului care riscă să se prăbușească. Oare nu cumva își va lua instrumentele și va da în stânga și în dreapta cu ciocanul?

Medicii, profesorii și veteranii la dejun, prânz și cină cu medalii și diplome se hrănesc

Igor Dodon după cum am observat în cei patru ani se pricepe cel mai bine l-a înmânat diplome și medalii. Și de această dată olecuțâcă doctorul vizitând Spitalul raional din Sângerei, unde se tratează 10 pacienți infectați cu coronavirus, a felicitat personalul cu ocazia Anului lucrătorului medical, cărora le-a înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova. Și desigur s-a lăudat că la inițiativa sa de la 1 septembrie salariile acestora s-au majorat cu 30%.

dodondodon

La fel a înmânat înaltă distincție a țării noastre – Ordinul Republicii și flori la doi veterani din raionul Sângerei, de data această cu mască de protecție.

dodondodon

Diplome de Onoare ale Președintelui au meritat și profesorii liceului teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni raionul Sângerii. Clădirea instituției a fost reparată datorită sprijinului acordat de Banca Mondială, iar Dodon s-a dus cu diplome și le-a promis că va propune dublarea salariilor cadrelor didactice în 2021.

dodondodon

Medicii, profesorii și veteranii la dejun, prânz și cină cu medalii și diplome se hrănesc, iar Igoraș pe fonul acestor vizite își face campanie electorală folosindu-se de imaginea acestora. Voi cu diplome și medalii, eu încă patru ani voi huzuri în palat pe banii voștri.

Și la sfârșitul zilei inginerul Dodon a promis locuitorii satului Romanovca, raionul Sângerei, că va săpa și pentru ei un apeduct, va repara cu mâinile proprii drumurile și va identifica soluții pentru rezolvarea mai multor probleme.

dodondodon

Știm noi care sunt soluțiile domnule Dodon, vorbele goale, promisiuni deșarte, minciuni gogonate și cel mai grav că vă folosiți de imaginea copiilor pentru a vă face campanie electorală. Folosiți ilegal imaginea îngerilor care nu au niciun viitor în acest stat, pe care tu îl distrugi și vinzi în fiecare zi. În fotografii cu copilașii în brațe zâmbești viclean, ca după să-i nimicești pe aceștia, condamnându-i la sărăcie, foame, sclavie, analfabetism.

dodondodon

Noutăţile partenerilor

comentarii: