image
Sursa foto: jurnal.md

Eroii din prima linie // Tatiana Petrache, tânăra care are grijă zilnic ca locuitorii capitalei să ajungă la destinație

Dacă pandemia de coronavirus îi ține pe cei mai mulți oameni izolați în case, ea este nevoită zilnic să iasă la muncă și să o înfrunte cu capul sus. Vorbim despre un alt erou al campaniei noastre, Tatiana Petrache. De trei ani, ea este șofer de troleibuz. Deși recunoaște că îi este frică pentru sănătatea ei, tânăra adaugă că își iubește prea mult meseria ca să renunțe la ea. Astfel, alege ca în fiecare zi să se alinieze eroilor din prima linie.

În fiecare dimineață, la muncă, după toate procedurile Tatiana mai are un lucru de făcut - trebuie să se echipeze corespunzător. Și abia după asta pornește la drum. Tatiana recunoaște că îi este mai greu să lucreze cu noul echipament pe ea.

„Prima dată când am văzut taxatorii, toți am făcut haz de necaz. Am zâmbit, am glumit, i-am luat peste picior. Pă uite că azi sunt echipată corespunzător regulilor noi a Parcului și a Regiei. Mă simt în pielea unui taxator care s-a sufocat de căldură. Îl înțeleg când spunea că nu mai pot răsufla, că nu-i ajunge aer. Ca să ne protejeze Regia pe noi de pasageri, ca să nu ne contaminăm de COVID-19, au făcut un stop, ușa din față nu o deschidem, nu mai este deschisă pentru pasageri pentru îmbarcare și debarcare. Lucrăm doar cu două uși, lucrăm doar cu pasagerii pe scaun”, povestește tânăra.

Se întâmplă însă ca pasagerii să nu respecte noile reguli, susține Tatiana.

„Dacă nu pot rezolva eu întrebarea, apelez mereu la carabinieri, la poliție, care stă de veghe la stație, care ne ajută. Dacă văd că e aglomerat transportul, urcă, fac observație, dă jos pasagerul”, spune șoferița.

Tatiana recunoaște că este îngrijorată pentru propria siguranță de când a aflat că un taxator a fost infectat cu Covid-19. Înțelege însă că nu poate renunța la această muncă tocmai acum.

„Ieșim cu frica în sând dar ieșim la serviciu pentru că asta ne este meseria, asta am ales să fac, asta îmi place să fac și voi face în orice condiții care sunt create”, a mai spus Tatiana Petrache.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: