image
Sursa foto: captură video facebook.com/alex.sanduta

Zeci de tiruri din Republica Moldova, blocate în Italia; Șoferii cer ajutor de la autorități: „Suntem fără bani și mâncare”

Zeci de camioane din Republica Moldova sunt blocate de mai bine de patru zile la hotarul Sloveniei din cauza interdicțiilor impuse de autoritățile italiene privind pandemia de coronavirus. Șoferii spun că sunt fără bani și mâncare și cer autorităților moldovenești să intervină.

Unul dintre șoferii a plasat un video pe rețelele sociale din locul unde stau blocate camioanele moldovenești. Aceștia spun că stau blocați de vineri și nimeni nu intervine pentru a lua măsuri, deși autoritățile altor state și-au scos deja tirurile blocate pe teritoriul Italiei, doar în cazul celor moldovenești încă nu a intervenit nimeni.

„Priviți toate acesta camioane sunt din Republica Moldova, au fost mult mai multe și din alte țări, dar având ajutor de la autoritățile țării lor, au reușit să deblocheze toată situația”, spune șoferul care a plasat filmulețul.

Acesta mai susține că până acum nu au primit niciun răspuns de la autoritățile noastre, chiar dacă autoritățile slovene precizează că se află în contact cu Guvernul de la Chișinău.

„Stăm fără bani și fără mâncare, suntem la limita răbdării, disperați. Cerem autorităților din Moldova să fim scoși de aici”, spun șoferii.

Între timp Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție în care se precizează că au fost sesizați duminică, în aceeași zi fiind întreprinse demersurile necesare „către autoritățile slovene, ungare și italiene și se află în comunicare permanentă cu autoritățile menționate pentru coordonarea aspectelor tehnice de tranzit ale camioanelor pe tot traseul spre Republica Moldova”.

Totodată, MAEIE reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova care se află deja peste hotare de a evita cât se poate de mult călătoriile, în special în zonele afectate de răspândirea infecției COVID-19 și atrage atenția asupra faptului că unele state aplică măsuri restrictive de călătorie, manifestate prin interzicerea accesului de intrare dar și ieșire din/în anumite zone cât și închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unei perioade obligatorii de carantină.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: