image
Sursa foto: Jurnal TV

Chinurile prin care trece o tânără din Orhei: A fost externată cu rană deschisă și cu o bucată de tifon în ea (VIDEO)

O tânără din orașul Orhei trece prin chinuri groaznice după o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicitei. Ea spune că a fost operată de două ori, din cauza unei infecții, și a fost externată cu o rană deschisă și cu o bucată de tifon în ea. Mai mult, medicul i-ar fi spus că nu trebuie să vină pentru o investigaţie suplimentară. Toate i s-au întâmplat la Spitalul Clinic Republican. Administrația instituției medicale a declarat că îi pare rău de experiența prin care a trecut bolnava și că investighează cazul.

Daniela spune că a fost internată în spital la 19 martie, iar a doua zi a suferit o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea apendicitei. Însă, după două zile, i s-a făcut mai rău și doar la insistența ei i-a fost administrată o perfuzie.

Daniela afirmă că a dorit să fie operată la Chișinău și nu la Orhei. De aceea, a plătit la casieria Spitalului Clinic Republican aproape 4.500 de lei, chiar dacă are poliță de asigurare medicală. Totuși, în ziua operației, anestezistul i-ar mai fi cerut bani.

La două zile de la externare, Daniela a revenit la spital cu dureri de cap și în regiunea operată. Afirmă că a dormit o noapte pe un scaun adus într-un salon, din cauză că nu erau locuri în secție.

Peste o săptămână, a fost internată din nou în Secția chirurgie colorectală cu „infecție după un act medical de diagnostic și tratament”. A fost operată a doua oară, tot de către medicul-șef al secției.

Într-un comunicat de presă, administrația Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” scrie că îi pare rău de experiența prin care a trecut Daniela și îi sugerează ca pe viitor să aibă poliță de asigurare medicală, pentru a beneficia de tratament gratuit conform locului de trai.

Reprezentanții instituției mai spun că, deoarece bolnava nu avea poliță, a trebuit să plătească pentru serviciile medicale. De asemenea, din cauza complicațiilor survenite în perioada postoperatorie, spitalizarea a fost mai îndelungată, ceea ce presupune și plata unei sume mai mari pentru servicii. În comunicat se mai precizează că acuzațiile pacientei vor fi investigate minuțios și că medicul care ar fi cerut bani suplimentar va fi pedepsit aspru, dacă afirmațiile Danielei se vor adeveri. Cazul este anchetat și de Ministerul Sănătății. Pe de altă parte, tânăra susține că are poliță de asigurare medicală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: