image
Sursa foto: Unian

Procurorul general al Ucrainei: De la începutul războiului au fost uciși 103 copii; „Mor cel puțin 5 copii în fiecare zi”

În războiul din Ucraina zilnic mor cel puțin cinci copii. Despre aceasta a anunțat procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova

„Războiul rușilor împotriva copiilor ucraineni - 103 au fost uciși și peste 100 au fost răniți. Invadatorii ne ucid copiii în fiecare zi. În această dimineață, cifra oficială a depășit pragul critic și teribil de 100", a declarat procurorul general, citat de Unian.

Totodată procurorul a subliniat că această cifră ar putea fi mai mare deoarece autoritățile nu au posibilitatea pe moment să investigheze situația în localitățile asediate și pe teritoriile ocupate temporar.

„Agresorul a bombardat peste 400 de instituții de învățământ, 59 au fost șterse de pe fața pământului”, a declarat Venediktova. Ea a abordat această problemă cu Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru copii și conflictele armate și cu Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU responsabil de drepturile copiilor.

„Este important ca agențiile specializate ONU să ia cât mai curând o decizie cu privire la implementarea misiunii de evaluare a încălcării drepturilor copilului în contextul conflictului armat din Ucraina”, a subliniat procurorul general.

Cel mai mult au avut de suferit copiii din regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumî, Herson, Nikolaev și Jitomyr.

Noutăţile partenerilor

comentarii: