image
Sursa foto: facebook.com

Teatrele din țară oferă acces gratuit online la zeci de spectacole

Instituțiile teatrale din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării oferă acces gratuit online la o gamă largă de spectacole în contextul în care activitatea acestora a fost sistată pe perioada stării de urgență declarată în țară.

Astfel, teatrele invită spectatorii să urmărească online zeci de spectacole pe pagina de facebook, unde zilnic sunt organizate și interviuri cu actorii și regizorii spectacolelor difuzate.

Mai jos puteți vedea lista teatrelor și a spectacolelor care pot fi vizionate:

Teatrului Național „Mihai Eminescu” invită spectatorii să urmărească online următoarele piese de teatru: „Amorul dănțuie și feste joacă”; „Take, Ianke și Cadâr”; „Casa de pe graniță”; „Carnavalul”; „Livada de vișini”; „Joi sărbătoare”; „Pomul vieții”; „Casa Zoikăi”; „Cântec de leagăn”; „The Lucky Strike”; „Zgomote din culise”; „12 scaune”; „Casa mare”; „Aveți ceva de declarat?”; „Familia TOT”; ”Sfatul Țării”; „În ochii tăi fermecători” și „Steaua fără nume”.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” , dar și Teatrul Național „Eugene Ionesco” oferă spre vizionare gratuită, zilnic, pe pagina de facebook, spectacole din repertoriu instituției sau interviuri cu actorii și regizorii consacrați ai teatrului. Același exemplu este urmat și de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Teatrul Republican Muzical Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul și Teatrul „Alexei Mateevici” transmit ocazional pe pagina de facebook spectacole din propriile repertorii.

Canalul de YouTube al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și al Teatrului Dramatic de Stat „S ulițî Roz” Iurie Harmelin” a fost suplimentat în ultimele două săptămâni cu cele mai importante spectacole din repertoriile instituțiilor teatrale, astfel încât și vorbitorii de limbă rusă se pot bucura de teatru de acasă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: