image
Sursa foto: Agerpres.ro

Răscumpărare de 9 milioane de euro pentru soția dispărută a unui miliardar norvegian

Soţia unui miliardar norvegian dată dispărută de zece săptămâni face în prezent obiectul unei răscumpărări însoţite de ameninţări grave.

Căsătorită cu un om de afaceri care a făcut avere în domeniul energetic şi al imobiliarelor, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68 de ani) a dispărut în octombrie anul trecut, a relatat Verdens Gang (VG). O răscumpărare de 9 milioane de euro în criptomonedă a fost cerută pentru eliberarea ei, potrivit Agerpres.ro.

Ameninţări cu acte de violenţă au fost de asemenea avansate în cazul în care suma cerută nu va fi virată, subliniază publicaţia Aftenposten, care precizează că au avut loc contacte limitate cu presupuşii răpitori.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare în bogata ţară scandinavă, unde nivelul infracţionalităţii este în general unul redus.

Poliţia norvegiană a confirmat, fără a furniza identitatea, că "o femeie de peste 65 de ani ar fi fost răpită de la domiciliul său din Lorenskog", la mai puţin 20 de kilometri de Oslo. Ea a anunţat o conferinţă de presă pentru ora 11:00.

Soţul femeii date dispărute, Tom Hagen (68 de ani) este pe locul 172 în topul celor mai bogaţi oameni din Norvegia, potrivit revistei Kapital, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de coroane (174 de milioane de euro). Investitor în domeniul imobiliarelor, el deţine 70% din compania pentru furnizarea energiei electrice Elkraft, pe care a co-fondat-o în 1992, potrivit mass-media norvegiene

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: