image
Sursa foto: jurnal.md

Vot FINAL: Agitația electorală în ziua alegerilor va fi interzisă doar în secțiile de votare; Ziua tăcerii, exclusă

Ziua tăcerii înainte de alegeri a fost oficial exclusă din Codul Electoral. Totodată, în ziua alegerilor, agitația electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării va fi interzisă. Parlamentul a votat în lectură finală modificările la legislația electorală.

Potrivit proiectului, va fi modificat art.52 alin (10) din Codul electoral prin care se exclude ziua tăcerii, iar în ziua alegerilor nu se va admite niciun fel de agitație electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării.

Totodată, noile reglementări vor fi incluse și în Codul contravențional. Acestea vor stipula agitația electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării. Astfel, continuarea, în ziua votării, a agitației electorale sau agitației pentru susținerea referendumului în incinta secției de votare și în localul votării se va sancţiona. Amenda aplicată persoanelor fizice va fi de la 750 la 1500 de lei, iar cea pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidat electoral va fi de la 1750 la 2500 de lei.

Noile reglementări prevăd că în cazul în care referendumul republican se organizează în aceeași zi cu alegerile parlamentare, circumscripțiile electorale și consiliile electorale se formează potrivit acelorași criterii.

Cod Electoral by Jurnal.md on Scribd

Ulterior, a fost eliminată prevederea cu „raza de 100 de metri”, iar agitația electorală va fi interzisă doar în secția de votare și la intrarea în sediul acesteia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: