image
Sursa foto: jurnal.md

Ce drumuri vor fi reparate în 2019; Au fost repartizați banii din Fondul Rutier și bugetul de stat // DOC

Guvernul a aprobat astăzi modul de repartizare a banilor din bugetul de stat și Fondul Rutier, destinați pentru reparația drumurilor publice naționale în 2019. Este vorba în total de 2,7 miliarde de lei.

Din Fondul Rutier pentru drumurile publice naţionale va fi alocat peste 1 miliard 24de milioane de lei. Aproximativ jumătate din sumă, peste 498 de milioane de lei, va fi utilizată pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale.

Pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor şi construcții inginereşti (poduri și pasaje peste cale ferată) sunt prevăzute circa 326 de milioane de lei. La fel, pentru extinderea drumurilor naţionale: proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor sunt preconizate 20 de milioane de lei.

Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificate 1,7 miliarde de lei.

Din acești bani vor fi reparate drumuri în peste 1000 de localităţi din țară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Repartizarea banilor din Fondul Rutier_2019 by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: