image
Sursa foto: ansa.gov.md

Un importator de carne de pui, în vizorul poliției: „Produsele nu sunt din carne, dar semifabricate; Contravine Legislației”

Un importator al semifabricatelor și produselor din carne de pui congelată a intrat în vizorul poliției și responsabililor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, iar în urma verificărilor, au depistat mai multe nereguli la importul, transportarea, depozitarea și comercializarea produselor din carne.

Oamenii legii au constatat mai multe ilegalități.

„Produsele alimentare congelate erau transportate pe teritoriul țării cu mijloc de transport în lipsa autorizației și utilajului frigorific. Produsele alimentare importate și comercializate nu sunt produse din carne, dar semifabricate din carne, ceea ce contravine legislației privind siguranța alimentelor, astfel fiind indus în eroare consumatorul final", menționează oamenii legii.

Astfel, au fost prelevate probe și transmise la CRDV mun. Chișinău, în cadrul căruia va fi stabilită calitatea și siguranța (inofensivitatea) alimentelor.

Totodată, au fost stabilite și alte încălcări care urmează a fi sesizate și alte instituții pentru examinare și sancționare, conform competenței. Inspectoratul General al Poliției și ANSA, solicită cetățenilor să fie prudenți la procurarea produselor din carne din locurile neautorizate în vederea evitării unor eventuale pericole pentru sănătate, dar și prejudicii economice considerabile.

carne congelatăcarne congelată

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: