image
Sursa foto: Getty Images

Robert Lewandowski ar fi apelat la "trucuri dubioase" pentru a nu-și plăti impozitele! Polonezul acuză că a fost șantajat

Robert Lewandowski nu ar fi plătit impozite până în 2016 pentru veniturile sale de milioane de euro rezultate din drepturile de imagine, nici în ţara sa natală şi nici în Germania, unde evoluează pentru Bayern Munchen. La rândul său, polonezul acuză că ar fi fost șantajat de fostul său consilier, Cezary Kucharski.

Lewandowski, desemnat de FIFA cel mai bun jucător din lume în 2020, ar fi apelat la "trucuri dubioase" pentru a se sustrage plăţii impozitelor, conform revistei germane Der Spiegel, care a demarat o investigație și a analizat sute de documente în acest caz.

Avocatul şi prietenul din copilărie al lui "Lewa", Kamil Gorzelnik, a ales un tip de formulă legală pentru compania care deţinea drepturile de imagine ale fotbalistului, dar datorită lacunelor din legislaţia poloneză a avut o marjă de manevră pentru creativitate fiscală.

"Există riscuri, dar trebuie să rişti ceva pentru a obţine profit", a scris Gorzelnik, într-un email către Cezary Kucharski, fostul consilier al internaţionalului polonez. Avocatul a profitat de o excepţie de plată a taxelor pentru o perioadă de 23 luni în care nu a plătit impozitele, iar apoi a făcut să dispară suma de 2,5 milioane euro din conturile firmei pentru a putea declara pierderi la fisc.

"Mulţumită lui Kamil am evitat plata impozitelor", i-a scris Lewandowski, într-un email, lui Kucharski. Din luna octombrie, când fiscul german a început o investigaţie, polonezul a evitat să vorbească despre problemele sale cu evaziunea. Cu toate acestea, atacantul lui Bayern Munchen a înregistrat în secret o conversație cu fostul său consilier și a depus la dosar dialogul cu Cezary Kucharski, pe care-l acuză de șantaj.

Prin intermediul unui purtător de cuvânt, Robert Lewandowski a precizat că a respectat mereu legea şi cooperează deplin cu autorităţile fiscale germane şi poloneze, susține Agerpres.

Citeşte mai mult despre

comentarii: