image
Sursa foto: Getty Images

Campionatul Mondial al Cluburilor, amânat. FIFA a mutat turneul din Qatar în 2021

Campionatul Mondial al Cluburilor, prevăzut iniţial în decembrie, va avea loc în Qatar, între 1 şi 11 februarie 2021, a anunţat marţi Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

Din cauza pandemiei de coronavirus, mai multe cupe continentale au început cu întârziere, astfel încât a fost nevoie de amânarea Mondialului cluburilor, turneu la care iau parte câştigătoarele competiţiilor continentale şi campioana en titre a ţării organizatoare.

Ediţia de anul trecut a Mondialului cluburilor a fost câştigată de Liverpool, după o finală cu Flamengo. Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, va reprezenta Europa. Echipa germană este deja calificată în semifinale.

O nouă formulă a Mondialului cluburilor, cu 24 de echipe, ar fi urmat să se desfăşoare în iunie-iulie 2021 în China, însă pandemia a făcut ca EURO 2020 şi Copa America să fie amânate. Prima ediţie a acestui nou Mondial al cluburilor va avea loc tot în China, la o dată care nu a fost încă stabilită.

În altă ordine de idei, FIFA a decis că Mondialele feminine U-20 şi U-17 nu se vor juca în 2021, urmând să aibă loc în ţările prevăzute, Costa Rica, respectiv India, în 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: