image
Sursa foto: flickr.com

Detalii de ultimă oră despre atacul asupra elicopterului RM în Afganistan; Care e starea membrilor răniți ai echipajului

UPDATE:

Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu mai multe detalii despre elicopterul înregistrat în RM, atacat astăzi în Afganistan.

Este vorba despre un elicopter model MI-8, care a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând poduse alimentare.

Potrivit datelor de ultimă oră,, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic, originari din Ucraina, au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștea au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind înafara oricărui pericol.

„Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind informată constat de către operatorul aerian. De luni Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri înafara Republicii Moldova”, precizează AAC.

Știrea inițială:

Un elicopter al RM a fost atacat de o rachetă în Afganistan. Doi membri ai echipajului au fost răniți în urma atacului.

Potrivit ofițerului de presă al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, elicopterul aparține unei companii aeriene din Republica Moldova.

Doi membri ai echipajului, originari din Ucraina, au fost răniți.

Revenim cu detalii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: