image
Sursa foto: Moldtelecom

„Moldtelecom” – 28 de ani de inovații și noi tehnologii în telecomunicații; Experiența face diferența!

La 1 aprilie, compania Moldtelecom marchează ani 28 de activitate. Inovații de ultimă oră, tehnologii noi și modernizare continuă, perseverență, mobilitate și servicii de calitate pentru clienți – acestea sunt noțiunile de bază ce caracterizează cei 28 de ani de activitate a Moldtelecom, operatorul național de telecomunicații.

Perioada din data de 1 aprilie 1993, când și-a făcut apariția cea mai mare companie de telecomunicații din țara noastră, și până acum a fost marcată de creație și dezvoltare continuă. Timp de 28 de ani, compania s-a dezvoltat strălucitor, oferind clienților săi cele mai avansate tehnologii. Cei 28 de ani ai Moldtelecom sunt și o frumoasă istorie de succes trăită alături de țară, de clienții săi devotați. În această perioadă, Moldtelecom nu doar și-a menținut poziția de lider absolut în serviciile de telefonie fixă, internet fix, IPTV și Internet mobil dedicat, dar și a continuat ascensiunea, oferind clienților servicii noi și calitative.

De la Dial-up până la 1Gbps

În cei 28 de ani, Moldtelecom a avansat de la tradiționala telefonie fixă, până la cele mai moderne tehnologii și echipamente de telecomunicații existente pe piața mondială. La momentul actual, Moldtelecom este lider pe piața operatorilor de Internet în bandă largă, având o cotă de 61% și cea mai puternică rețea cu peste 400 000 de abonați.

În 2001, Moldtelecom a fost compania care a lansat primul serviciu în țară de internet prin tehnologia Dial-up, evoluând la conexiunea cu fibră optică cu viteză de până la 1 Gbps, conectată direct la rețeaua globală de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina și România. Fiind construită conform standardelor internaționale, aceasta asigură serviciul activ 99% din timp și este conectată prin șase conexiuni. În 2020, Moldtelecom a început extinderea rețelei de fibră optică pe întreg teritoriul țării, proces care va dura până în anul 2023, astfel încât de acces la Internet cu viteză de până la 1 Gbps se vor bucura abonații din orice colț al țării.

Serviciile Moldtelecom sunt apreciate de clienți, în primul rând, pentru simplitate și utilitate. A fost prima companie din țară care a lansat serviciile de televiziune digitală cu peste 186 de canale TV cu diverse tematici inclusiv în format HD, disponibile la nivel național. Moldtelecom a dezvoltat aplicația Smart TV pe Android, serviciile Arhiva TV, Multiscreen, Moldtelecom CloudCamera și aplicația mobilă MyMoldtelecom.

Acum 14 ani, Moldtelecom a lansat serviciul de telefonie mobilă Unité cu acoperire națională și cel mai rapid Internet mobil de pe atunci, în baza tehnologiei CDMA. Aceasta a avut o evoluție rapidă, dezvoltându-se firesc, cu forțe proprii, fără investiții externe și fără suportul experților străini. Iar acum șase ani, Moldtelecom a lansat rețeaua mobilă Unité LTE 4G+, cu o viteză de acces la internet mobil de până la 175 Mbps. Viteza 4G+ oferă posibilitatea de a descărca şi încărca fişiere de mari dimensiuni, realiza videoconferinţe, asculta muzică online, viziona filme în calitate HD sau 3D, juca online şi utiliza aplicaţiile preferate, toate fără întreruperi și într-un timp record. Anul trecut, Moldtelecom a finalizat cu succes ambele etape din planul de extindere a rețelei LTE. Astăzi, toate centrele raionale din țară, dar și alte 53 de localități, dispun de acoperire 4G+. Totodată, nivelul de acoperire a rețelei Unité 4G a crescut de patru ori pe întreg teritoriul țării, iar în fiecare centru raional gradul de acoperire este de 100%. Moldtelecom este singurul operator care a crescut constant în ultimii 5 ani după numărul de utilizatori de telefonie mobilă pe piață. Iar grație ofertelor generoase de internet mobil, abonații Moldtelecom generează 54% din totalul traficului de Date din țară, Moldtelecom fiind leader după numărul de utilizatori pe piața de Internet mobil dedicat.

Viitor frumos

Deloc întâmplător a fost lansat laboratorul 5G, care înseamnă laboratorul tehnologiilor viitorului. Moldtelecom investește resurse importante în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor noi în Republica Moldova. Experiența și priceperea acumulate timp de 28 de ani fac sigură compania de faptul că va reuși să le ofere clienților săi cele mai calitative servicii și inovații. Moldtelecom a reușit datorită clienților săi! Ei sunt forța motrice, motivația companiei, sunt motorul care mișcă înainte Moldtelecom, ei inspiră și fac compania să fie cea mai bună, să dezvolte și să aplice strategiile viitorului. Datorită clienților săi, Moldtelecom este și va fi NUMĂRUL UNU în telecomunicațiile din Republica Moldova.

Moldtelecom – o nouă imagine, o nouă voce

Profesionalismul, dragostea față de țară și de oameni a servit un imbold pentru Moldtelecom să ofere cele mai bune servicii disponibile oriunde în țară și la prețuri accesibile. Moldtelecom e în pas cu timpul, se dezvoltă și implementează curajos cele mai avansate tehnologii pentru clienții săi. Prezentul și viitorul preocupă compania, iar asta o motivează să nu stea pe loc, să evolueze și să creeze o nouă viziune, să pună în aplicare abordări noi și să aibă o voce distinctă pe piață.

La cei 28 de ani de la fondare, Moldtelecom vine cu un nou mesaj de poziționare: „Un singur operator pentru a le face pe toate”. Vine cu o nouă imagine grafică – un cerc care reprezintă cele cinci servicii interdependente: internet fix, televiziune, telefonie mobilă, internet mobil și telefonie fixă, pe care le poți mixa după propriul plac. Moldtelecom și-a menținut albastrul de bază, fiind ajustat noilor tendințe în materie de design și astfel, continuă să fie drive-ul vieții digitale din țară și alegerea NUMĂRUL UNU pentru servicii de telecomunicații, prin oferirea celei mai tari experiențe în utilizarea serviciilor.

Brandul viitorului

Compania Moldtelecom a intrat în inimile și conștiința cetățenilor moldoveni ca un brand autohton ce inspiră încredere. Faptul este confirmat de multiplele premii și titluri cu care compania a fost distinsă pe parcursul anilor pentru calitate și poziția de lider pe piața autohtonă. Iar aceasta înseamnă că brandul Moldtelecom a prins rădăcini adânci, iar viitorul lui este legat de inovații și tehnologii ultramoderne, de cei mai buni și fideli clienți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: