image
Sursa foto: Profimedia

”Operațiunea Anti-Barca” pregătită de PSG pentru a-l păstra pe Lionel Messi

Lionel Messi (35 de ani) a părăsit-o pe Barcelona în vara anului 2021 în postura de jucător liber de contract, din cauza problemelor financiare ale catalanilor.

După ce a fost anunțată plecarea sa de la formația blaugrana, argentinianul a semnat cu PSG, iar decizia sa a șocat o lume întreagă, mai ales că la acel moment se vorbea despre faptul că ar fi urmat să își prelungească înțelegerea cu Barcelona.

După un prim sezon în care Messi s-a chinuit să se adapteze la PSG, argentinianul a reușit în final să impresioneze în tricoul parizienilor. Totuși, în presa internațională se speculează că cei de la Barcelona își vor starul înapoi, astfel că ar încerca să îl convingă să revină pe Camp Nou după contractul său cu PSG va expira la finalul acestui sezon.

Catalanilor nu le va fi însă ușor pentru că PSG ar fi pregătit o ”Operațiune Anti-Barca” așa cum titrează cei de la sport.es.

Șeicii de la PSG îi vor propune argentinianului o ofertă de nerefuzat. Se pare că aceștia îl vor oferta pe Messi cu un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, iar în ceea ce privește salariul, suma este aceeași pe care Messi o primește și în prezent, de 30 de milioane de euro pe an.

Luis Campos, directorul sportiv al parizienilor, a declarat potrivit aceleiași surse că PSG va face orice pentru a se asigura că Leo Messi va continua pe Parc des Princes.

În acest sezon, Messi a marcat șapte goluri și a contribuit cu opt pase decisive.

Masa salarială a catalanilor este în continuare foarte mare, după transferurile impresionante din vară. Conform presei britanice, aproximativ 560 de milioane de euro este totalul salariilor încasate anual de fotbaliștii Barcelonei.

Barcelona vrea să reducă din această sumă aproximativ 200 de milioane de euro, pentru a-l putea înregistra pe Messi cu succes în La Liga, în cazul materializării transferului.

Formația de pe Camp Nou ar urma să facă asta prin renunțarea la mai multor fotbaliști cu salarii mari, precum căpitanul Sergio Busquets, Jordi Alba sau Gerard Pique, care au ajuns și la o vârstă înaintată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: