În condiţiile în care Spurs şi Liverpool au avut evoluţii oscilante în ultima perioadă, Chelsea, ocupanta locului 5 speră din nou la un loc de Ligă, pentru stagiunea viitoare. S-a ridicat, însă, în ultima săptămână următoarea problemă: ce se va întâmpla dacă trupa lui Klopp câştigă trofeul la Kiev, în finala cu Real, dar coboară pe locul 5 în clasament.

În 2012, când Chelsea a luat Liga, a fost o situaţie similară, "albaştrii" terminând acea ediţie de Premier League abia pe locul 6. Atunci, Totenham, locul 4, a ratat Liga, deţinătoarea trofeului în Ligă trebuind să şi-l apere.

Acum, UEFA a ţinut să clarifice lucrurile, pentru a nu se mai specula pe seama acestui subiect. "Dacă Liverpool ar câştiga Liga Campionilor, dar nu ar obţine un loc eligibil pentru competiţie clasării din campionat, atunci Anglia va avea cinci reprezentante în competiţie", spune forul continental, citat de skysports.com.

Chelsea, Tottenham şi Liverpool sunt în acest moment separate de doar trei puncte în clasament. Primele două mai au câte o restanţă de disputat, astfel că lupta e una foarte strânsă pentru locurile 3-4.

Clasament Premier League:

1. Manchester City - 94 puncte

2. Manchester United - 77 puncte

3. Liverpool - 72 puncte

4. Tottenham - 71 puncte

5. Chelsea - 69 puncte