image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Protestatarul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul mărturisește că a avut planuri „mai mărețe”

Vasile Sinigur, protestatarul care a spart ieri ușa Guvernului cu un buzdugan, ne spune că este în libertate, se simte bine și deocamdată nu a fost solicitat să dea explicații la poliție în legătură cu acțiunile sale de ieri.

Întrebat dacă a fost o acțiune spontană ieșirea sa, ori din start și-a făcut vânt pe scările Guvernului cu scopul de a sparge ușa, protestatarul ne spune că a avut idei „mult mai mărețe”.

„Mi-am dorit să ajung în fața lui Chicu și Dodon. O mafie întreagă se ascunde în spatele acelor uși, fapt confirmat de imaginile video unde Dodon îi spune lui Plahotniuc că primește lunar câte un milion pentru partidul său, finanțare de la ruși. În fața lui Dodon am dorit să ajung, să aflu de ce procurorii îl ignoră!” ne spune protestatarul.

Întrebat unde a deprins să învârte atât de abil un buzdugan, Sinigur ne spune că acesta „se învârte de la sine” deoarece „sute de ani a stat neînvârtit” și, astfel, „azi am ajuns în situația pe care o avem”.

„Nu mă stimez, dacă las capul în jos. Să-mi pună amendă, dar o voi plăti atunci când și Dodon va plăti pentru faptul că este finanțat de ruși. Când va fi tras el la răspundere, atunci să fiu sancționat și eu!”, ne-a spus protestatarul.

Amintim că ieri Vasile Sinigur a participat la acțiunea de protest a veteranilor. În timp ce aceștia înaintau spre ușa Guvernului, bărbatul a ieșit înaintea tuturor și învârtind un buzdugan strigând: „La luptă, băieți, la luptă” a reușit să spargă sticla de la ușa Guvernului.

Poliția Capitalei a anunțat că a inițiat un dosar penal pe cazul dat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: