image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Moratoriu pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric al orașului

Municipalitatea va stabili moratoriu până pe 1 aprilie 2022 în privința construcțiilor sau reconstrucțiilor în zona centrală a capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul capitalei, Ion Ceban, într-o intervenție live pe o pagină de socializare.

„Am interzis eliberarea actelor permisive până la 1 aprilie 2022, până la elaborarea PUZ centru care ne propunem să-l finalizăm până în acea perioadă, dacă va fi o conlucrare între autoritatea locală și cea centrală.

Azi am fost pe șantierul de la intersecția străzilor Dosoftei/Lazo unde noi am eliberat acte permisive pentru restaurarea monumentului. Conform altor acte eliberate până a fi eu în funcția de primar, urmau să construiască o clădire cu 6 maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10,” a declarat Ceban.

Potrivit edilului, responsabilii de șantier, dar și un director comercial care a venit la fața locului nu a putut explica exact ce construiesc.

Astfel, primarul a solicitat stoparea actelor permisive pentru construcție și restaurare până la clarificarea situației.

„Tot la finele lunii septembrie, vom organiza o ședință unde vom invita constructorii, consilierii, deputații din parlament, experții în domeniu pentru a discuta și a asculta toate pozițiile. În scurt timp vom veni cu amendamente la Legislația în construcții, dar și cu privire la clădirile în paragină”, a anunțat Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: