image
Sursa foto: vipmagazin.md

De la boliduri de lux, la evadare pe jos: Interpol spune cum Țuțu a fugit din RM în august 2019

Fostul deputat PD Constantin Țuțu a traversat frontiera română „călătorind pe jos”, se arată în răspunsul venit de la BNC Interpol București la demersurile Centrului Național Anticorupție.

„Potrivit răspunsului venit de la BNC Interpol Bucureşti, Ţ.C. figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale”, precizează o declarație a Centrului Național Anticorupție.

Amintim că fostul deputat Constantin Țuțu a fost anunțat în urmărire internațională de către Interpol în decembrie 2019. Atunci s-a anunțat că, preliminar, a fost stabilit și locul aflării lui Țuțu - peste Prut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: