image
Sursa foto: ortodox.md

Cunoscutul actor Victor Drumi s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani

Cunoscutul actor de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Victor Drumi, s-a stins subit din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de colegii artistului.

„Colectivul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” anunță cu profundă durere și regret că azi, 16.06.2020, la vârsta de 70 de ani, s-a stins subit din viață distinsul actor de teatru și film Victor Drumi. Personalitate marcantă a teatrului național, maestrul Drumi și-a dedicat toată viața dezvoltării culturale a țării, reușind să creeze pentru societate adevărate valori”, se menționează în postarea publicată pe pagina de Facebook a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Victor Drumi s-a născut la 24 ianuarie, 1950, în orașul Bălți. A absolvit Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Musicescu”, azi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, secția actor de teatru și film (1972).

A fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți (1972-2000) și la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (2000-2020). Debutează în rolurile Eftimii, Grecu – „Iorgu de la Sadagura” de V. Alecsandri (1972).

De atunci până în prezent a jucat în circa 100 de spectacole.

Roluri memorabile

Dumitrache – „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; Bambalon – „Muntele” de D. R. Popescu; Ianke – „Take, Ianke și Cadîr” de V.I. Popa; Avocatul – „Preșul” de I. Băieșu; Omul cu baston – „Buzunarul cu pâine” de M. Vișniec; Copilul cu barbă – „Desfacerea gunoaielor” de M. Sorescu; Soldatul – „Delir în doi” de E. Ionesco; Spancioc – „Bastarzii” de D. Matcovschi; Statuia – „Zăpezile de altădată” de D. Solomon; Kislearski – „12 scaune” de Ilf și Petrov. A semnat regia spectacolului „Micul flașnetar” de L Ustinov. În 2013 s-a filmat (rolul lui Fane) în „La limita de jos a cerului”, un film românesc, regizat de Igor Cobîleanschi. Premii și distincții: „Maestru în Artă” al R. Moldova; Festivalul Național de Teatru (2004) – Premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”, plan II (pentru rolul lui Spancioc în spectacolul „Bastarzii”).

Noutăţile partenerilor

comentarii: