image
Sursa foto: captură video

Renato Usatâi: Plahotniuc deține cartiere rezidențiale, inclusiv în Spania

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, afirmă că a intrat în posesia mai multor documente potrivit cărora fugarul Vladimir Plahotniuc ar deține companii în mai multe țări, inclusiv cartiere rezidențiale în Spania.

„Sunt documente al structurilor de forță din Moldova. Nu le pot publica deoarece în ceea ce ține de colaborarea cu serviciile speciale din alte state, e nevoie de acceptul Ministerului Justiției din acel stat. Aceastea conțint date despre companiile deținute și controlate prin persoane de încredere de Vladimir Plahotniuc. Sunt informații începând cu modul cum a fost delapidat Moldtelecom de Plahotniuc și companiile sale și terminând cu dializa”, a declarat Renato Usatâi în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Sunt informații despre aceste companii, când au fost înregistrate, pe cine a folosit Plahotniuc din Emiratele Arabe, din România, din Cipru. Sunt averile lui Plahotniuc din Spania. E vorba de cartiere rezidențiale inclusiv în Spania. Trei companii sunt în monitoring la Interpol, pentru implicare în furtul miliardului și spălarea a 22 de miliarde de dolari din Rusia”, a adăugat Usatâi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: