image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase, încurajat la Summitul PPE să continuie împreună cu deputații ACUM lupta pentru eliberarea RM din captivitate

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, a solicitat în cadrul discuțiilor avute cu oficiali europeni în marja Summitului PPE de la București, menținerea Republicii Moldova pe agenda instituțiilor UE, la rându-i fiind încurajat să continuie împreună cu colegii săi parlamentari lupta pentru eliberarea țării din captivitate și edificarea unui veritabil stat de drept.

De asemenea, liderul Platformei DA a primit asigurarea că Europa va evalua critic deciziile care vor fi luate la Chișinău și se va poziționa ulterior cu maximă obiectivitate pe acest subiect.

Andrei Năstase a participat la Summit-ul liderilor regionali și locali ai Partidului Popular European, desfășurat la București, la invitația președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

La acest eveniment important pentru viitoarea configurație a Parlamentului European care va fi decisă în urma alegerilor europene de pe 26 mai a participat Președintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE la președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, peste 150 de lideri regionali și locali din Europa și peste 3000 de aleși locali ai PNL din România.

„Evenimentul a fost unul emblematic pentru paradigma politică europeană reprezentând momentul referențial care mi-a întărit încă o dată convingerea că ideile, valorile și principiile sunt mult mai importante decât interesele de grup, personale, punctuale de cele mai multe ori egoiste ale politicienilor", a declarat Andrei Năstase pentru presa română.

Andrei Năstase a discutat atât cu Secretarul General al PPE, domnul Antonio Lopez-Isturiz, cât și cu Manfred Weber, viitorul președinte al Comisiei Europene.

„Temele abordate au avut legătură, în mod evident, cu preocuparea celor din blocul ACUM, față de nevoia imediată de implementare a unui set de reforme sociale și politice esențiale la Chișinău și cu parcursul european al Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat al Platformei DA.

Liderii PPE, actualii și viitorii conducători de jure și de facto ai Europei, au declarat că sunt la curent cu întreaga dinamică socială și politică din Republica Moldova, știu foarte bine cum s-au desfășurat recentele alegeri parlamentare și monitorizează în continuare viitoarele evenimente politice.

De remarcat a fost modestia și responsabilitatea cu care liderii de astăzi și de mâine ai Europei și-au prezentat programul, ideile și abordările politice viitoare, atitudinea lor pozitivă și constructivă și mai ales decizia fermă de a construi un spatiu comunitar sigur și prosper pentru toți europenii. Aceasta, potrivit lui Andrei Năstase, reprezintă garanția că partenerii noștri de dezvoltare sunt cei în care trebuie să avem maximă încredere.

Andrei Năstase a reiterat că „în egală măsură, Partidul Național Liberal, liderii regionali, primarii de succes ai acestuia și liderii naționali în frunte cu președintele Ludovic Orban au fost și vor rămâne partenerii noștri de nădejde, cei alături de care vom construi cu încredere și determinare, etapă cu etapă, dosarul de apropiere reală a Moldovei de Uniunea Europeană. Cu atât mai mult cu cât echipa de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, lansată oficial la acest eveniment, include personalități politice care au contribuit și vor contribui decisiv la acest lucru.”

Președintele Ludovic Orban l-a asigurat pe Andrei Năstase încă o dată că Partidul Național Liberal și el personal va sprijini necondiționat parcursul european al Moldovei și eforturile celor din Platforma DA, din blocul ACUM, de a implementa reformele atât de necesare pentru salvarea țării și a oamenilor ei din captivitatea regimului hibrid.

Evenimentul de la București a adunat, sub steagul democrației europene, oameni atât de diferiți, din toate țările Europei, dar uniți de valorile și principiile unui spațiu social și politic în care drepturile și libertățile cetățeanului stau în centrul deciziilor politice și reprezintă subiectul tuturor proiectelor sociale derulate și finanțate la nivel european.

„A fi om politic european înseamnă, în primul rând, să muncești și să lupți pentru libertatea cetățeanului și pentru respectarea drepturilor acestuia. Înseamnă să militezi pentru stat de drept, libertatea justiției și a spațiului economic, a celui mediatic și să faci tot ce depinde de tine pentru a oferi oamenilor dreptate și o viață mai bună", a declarat Andrei Năstase.

Potrivit acestuia, nimic din ceea ce s-a discutat zilele trecute la București nu s-a întâmplat vreodată în Parlamentul sau Guvernul Republicii Moldova, iar decizia blocului ACUM, de a-și asuma modelul european de a face politică, modelul democratic și transparent prin care societățile devin libere și prospere, este fundamentată de rezultatele istorice și durabile pe care democrația le generează pentru toți cetățenii care au decis să trăiască liberi și demni în țările lor.

Andrei Năstase a declarat că Moldova are nevoie de un orizont coerent pentru viitoarea sa evoluție politică și socială, iar acesta nu poate fi decât cel european. Manfred Weber a spus tuturor celor prezenți la summit-ul de la București că Europa va fi un spațiu sigur și prosper atâta vreme cât decizia cu privire la viitorul acesteia va fi una colectivă și va fi luată de fiecare cetățean în parte, nu în mod exclusiv de politicieni.

Întors de la București, Andrei Năstase a adresat un mesaj cetățenilor țării: "Moldova este a cetățenilor ei, a celor mulți, nu a unui singur om și a celor aflați în slujba lui. Putem să avem țara în care să vrem să trăim. Trebuie doar să decidem împreună că ne dorim cu adevărat acest lucru pentru Moldova și viitorul ei!"

Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit
Năstase summitNăstase summit

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: