image
Sursa foto: Profimedia

Mathias Pogba rămâne în arest! Motivul pentru care i-a fost refuzată eliberarea condiționată

Cazul Pogba se complică. După ce Mathias Pogba și-a șantajat și amenințat fratele cu arma, a ajuns la închisoare, alături de alte patru persoane.

Între timp, prin intermediul avocatului Yassine Bouzrou, Mathias a cerut eliberarea condiționată, numai că instanța a refuzat și consideră că el este în continuare un pericol pentru Paul Pogba, fotbalist la Juventus Torino.

Potrivit publicației Le Parisien, ceea ce a dus la această decizie are legătură cu filmulețele postate de Mathias pe rețelele sociale luna trecută. Mai exact, au existat 20 de filmulețe în care Mathias îl acuză pe Paul și care au fost postate pe 23 septembrie, în timp ce se afla în închisoare.

Astfel, autoritățile franceze consideră că nu este oportună eliberarea lui Mathias Pogba.

"Niște clipuri video ale inculpatului, precum și mai multe mesaje care conțin alte forme de presiune asupra lui Paul Pogba au fost publicate pe 23 septembrie prin intermediul conturilor de Tik Tok și Twitter pe care el le utilizează.

Aceste evenimente recente ridică semne de întrebare și mai serioase cu privire la implicarea lui și la intențiile sale față de reclamant și poziția sa în raport cu faptele pentru care a fost pus sub acuzare", susțin investigatorii, citați de publicația Le Parisien.

Pe 14 septembrie, Mathias Pogba (32 de ani), fratele mai mare al fotbalistului francez Paul Pogba (29 de ani), şi alte trei persoane au ajuns în arestul poliţiei, în cadrul anchetei privind extorcarea denunţată de jucătorul lui Juventus.

Mathias este acuzat de extorcare sub amenințarea armei, răpire sau sechestrare și crearea unui grup infracțional, cu ajutorul căruia l-a șantajat pe fratele său, în scopul obținerii de foloase materiale.

Pe 17 septembrie, autoritățile au decis ca Mathias Pogba să rămână în continuare în arest, iar acum autoritățile au refuzat eliberarea sa condiționată.

Vedeta naţionalei Franţei a declarat, la prima audiere, că a fost prins într-o capcană de mai mulţi prieteni din copilărie şi doi bărbaţi purtând cagulă, înarmaţi cu puşti de asalt, care i-au reproşat că nu i-a ajutat financiar, potrivit France Info.

Aceste persoane i-ar fi cerut 13 milioane de euro, iar el susţine că a plătit 100.000 de euro.

Mijlocașul Paul Pogba, care a revenit de la Manchester United la Juventus în această vară, a fost plasat sub protecția poliției din Torino, după scandalul în care fratele său, Mathias, l-a șantajat începând cu martie 2022.

Și mama lui Paul Pogba, Yeo Moriba, se află sub protecția poliției, din cauza amenințărilor cu care se confruntă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: