image
Sursa foto: Jurnal.md

LIVE // Fermierii au pornit cu tehnica agricolă spre Piața Marii Adunări Naționale

Agrucultorii și fermierii continuă protestul impotriva majorării TVA. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de seceta. Cele peste 200 de tractoare care staționează la intrările în orașul Chișinău, pe străzile Calea Orheiului, Dacia și Calea Ieșilor vor veni să protesteze azi, începând cu ora 11, în Piața Marii Adunări Naționale.

UPDATE: 12:24 Fermierii se deplasează cu tehnica agricolă spre PMAN

„Pe toți ne vor afecta problemele cu care ne confruntăm. Majorarea taxei TVA va duce la creșterea prețurilor la produsele agricole” a declarat un fermier.

Pe parbrizelele tractoarelor agricultorii au afișat mici pancarte pe care scrie „„Jos Perju”, „Secetă”, „Ajutor!”. Mulți fermieri spun că sunt pe cale de a falimenta din cauza secetei și a datoriilor pe care le au față de bănci.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor Vasile Mârzenco, a menționat că agricultorii vor porni cu tehnica spre centrul capitalei începând cu ora 11.00.

Fermierii protestează impotriva majorării TVA. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de seceta.

Aceștia au avut o întâlnire cu fracțiunea Platformei DA și PAS.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a declarat ca șefii comisiilor parlamentare permanente pentru economie și agricultură au refuzat să se întălnească cu reprezentanții fermierilor-protestatari.

Totodată nimeni dintre reprezentanții Guvernului nu au încercat să discute deocamdată revednicările fermierilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: