image
Sursa foto: fifa.com

Trei țări vor găzdui Campionatul Mondial din 2026

FIFA a anunțat miercuri că trei țări vor găzdui Campionatul Mondial din 2026. Candidatura trio-ului SUA, Canada și Mexic a fost desemnată câștigătoare. Dacă Mexic și SUA au mai fost gazde pentru cea mai importantă competiție fotbalistică din lume, pentru Canada este o premieră. Aceasta va fi prima ediție de Campionat Mondial cu 48 de echipe.

Mexic a găzduit două ediții de Campionat Mondial, cele din 1970, când Brazilia a câștigat Cupa Mondială și 1986, ediție la care Diego Armando Maradona a condus-o pe Argentina către al doilea titlu mondial din istorie.

SUA a găzduit Campionatul Mondial din 1994, ediție la care naționala României a ajuns până în sferturile de finală ale competiției, aceasta fiind cea mai bună performanță din istorie a "tricolorilor" la o Cupă Mondială. Ediția din 2022 a Cupei Mondiale se va desfășura în Qatar.

Campionatul Mondial din Rusia începe în joi, 14 iunie cu meciul de deschidere dintre țara gazdă și Arabia Saudită și se încheie duminică, 15 iulie, cu marea finală. 32 de echipe vor lua startul în competiția din Rusia, unde se vor disputa în total 64 de partide pentru a afla ce națională va ridica trofeul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: