Breaking News

image
Sursa foto: agora.md

DOC: Certificatul de urbanism pentru proiectarea unui business-centru multietajat în locul cafenelei „Guguță”, REVOCAT

Certificatul de urbanism pentru proiectarea unui business-centru multietajat în parcul Ștefan cel Mare, în locul cafenelei „Guguță”, a fost revocat. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul capitalei Victor Chironda.

Potrivit documentului, certificatul de urbanism eliberat S.R.L. ,,Regata Imobiliare”, în decembrie 2018, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional pe terenul de pe strada Maria Cebotari, 20, a fosr revocat în urma unui demers al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Dispoziția viceprimarului poate fi contestată în termen de 30 zile.

„Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, a obținut la CSJ dreptul de a privatiza terenul unde în prezent se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

În octombrie 201, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare a Primăriei municipiului Chișinău a eliberat autorizație de demolare a Cafenelei Guguță.

Imobilul în care s-a aflat Cafeneaua Guguţă are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului municipal Chişinău. în 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei Finpar Invest, controlată de Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: