image
Sursa foto: Jurnal.md

Dezvăluiri la Jurnal TV: Dodon ar fi cheltuit peste 11 milioane de euro primiți din Rusia în această campanie electorală

Igor Dodon ar fi cheltuit în această campanie electorală peste 11 milioane de euro, bani primiți din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de Renato Usatâi în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Acesta a venit cu un raport din Federația Rusă, unde Igor Dodon ar fi indicat pe ce a cheltuit acești 11.000 de euro.

„În mâinele mele am niște documente pe care le-am obținut din Federația Rusă. care demonstrează o analiză a cheltuielilor lui Dodon care au fost prezentate în Federația Rusă, unde sunt idicați peste 11 milioane de euro. Deci merge vorba despre campania pre electorală de trei luni de zile și turul I și turul II, adică cinci luni de zile”, a declarat Renato Usatâi în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Renato Usatâi a dat citire din raport a câteva surse în care a investit Igor Dodon cei 11 milioane de euro primiți din Federația Rusă.

„Aici apar și câteva nume care le-am văzut și în investigația RISE. Idiolog Gorin, 45.000 de euro, coordonator intrnet proiecte, 12,000 de euro, juristul Galiev, 40.000 de euro; Monitoringul mass-media- 40 de mii de euro campania pre electorală și 60 de mii de euro pentru ultimele luni; șoferi, jurnaliști, bloggeri: Logistica; avion, aeroport și altele pentru 32 de persoane, exact s-a vorbit că 32 de persoane au venit din Federația Rusă - 64.000 de euro , asta doar cazarea în Republica Moldova și hrana lor și banii pentru transport. Sunt și descriși cei care au venit din Federația Rusă. Acum ajungem și la acest proiect prin care s-au cheltuit banii pentru stafful lui Dodon. Pentru perioada de cinci luni de zile - 560 de mii de euro. Proiectele online - 1.250.000 de euro. Pentru propaganda timp ce cinci luni s-au cheltuit 1.200.000 de euro, contra propaganda - 2.100.000 de euro. Pentru organizațiile pentru tineret - 850.000 de euro, Candidați spoileri, doi, perioada de cinci luni, în total - 1.120.000 de euro. În raport numele acestor candidați sunt sun abrivietura V.I și A.N ”, a mai precizat Usatâi.

La compartimentul în care sunt indicate cheltuielile lui Dodon pentru proiectele online, însă, se atestă o discordanță între cheltuielile indicate de Igor Dodon și cele incluse în rapoartele pentru Federația Rusă.

„Igor Dodon a indicat la CEC a declarat doar 120 de mii de lei pentru publicitatea online, în timp ce în rapoartele pentru Federația Rusă este indicat că el cheltuie pe internet 1.250.000 de euro, adică 25 de milioane de lei doar pentru internet.

Potrivit lui Usatâi, doar pentru cele peste cinci milioane de ziare pe care le-a tipărit Dodon, a cheltuit peste 2.465.000, în timp ce acesta raportează doar 763.000 de lei.

„Aceste ziare au costat conform raportului lui Dodon în Federația Rusă la sponsori, 450.000 de euro, sau nouă milioane de lei. În total, în campania electorală Igor Dodon a cheltuit 2.465.000 de lei doar pentru ziare, Maia Sandu peste trei milioane jumătate pentru toată campania și Renato Usatâi peste nouă milioane. Acum Dodon care a tipărit trei milioane de zire în turul I, și peste două milioane în turul II, adică peste cinci milioane, se indică că ar fi cheltuit doar 763000 de mii de lei. Deci Dodon doar pentru ziare a cheltuit de trei ori mai mult decât a demonstrat el în toate cheltuielile raportate. Acestea sunt rapoarte ale sponsorilor din Federația Rusă. Mâine Igor Dodon trebuie chemat la raport în fața la toți. El a cheltuit peste 11 milioane de euro în campania electorală și alte trei milioane a mai cerut ieri seara de la sursele externe, pentru că nu i-ar ajunge”, a mai declarat Renato Usatâi

Noutăţile partenerilor

comentarii: