image
Sursa foto: agromedia.md

VIDEO: Pensiunile rustice din Republica Moldova, pline înainte de Revelion

Mai toate pensiunile rustice sunt pline acum, înainte de Revelion. Lumea vrea să petreacă în deplină armonie vechiul an și să-l întâlnească așa cum se cuvine pe cel nou. Faima unei pensiuni din Butuceni a ajuns departe. Străinii adoră bucatele tradiționale. Iar pe vreme rece de iarnă, un vin fiert pică numai bine. Turiștii s-au grăbit să își rezerve sejururile din timp. Locuri libere nu mai sunt, spun administratorii.

Plăcintele cu brânză, cozonacul, dar și un pui la cuptorul încins sunt câteva dintre bucatele propuse turiștilor străini, care au decis să petreacă Revelionul la Butuceni. Pensiunea este ocupată acum de un de un grup din 30 de polonezi.

Cât timp aceștia admiră peisajul, bucătarii îi așteaptă cu plăcinte, cozonaci și cocoș la oală.Tradiționalul cozonac este nelipsit pe masa de sărbătoare. Cu gutui, cu prune, cu vișină sau cu ciocolată.

Următorul la cuptor este trecut un pui, condimentat pe măsură.

În programul de Revelion sunt incluse și tradiționalele urături.

La pensiune am întâlnit și o familie, care a venit din Extremul Orient, tocmai la 11 mii de km distanță.

O cazare la pensiune, cu masa festivă de Revelion pentru două persoane, costă 2000 de lei. În primele șase luni ale anului 2021, Republica Moldova a fost vizitată de aproximativ 30 de mii de turiști.

Noutăţile partenerilor

comentarii: