image
Sursa foto: NewMoney

Directorul unei școli profesionale din capitală, care deposeda angajaţii de salarii, va compărea pe banca acuzaţilor

Directorul unei școli profesionale din Chișinău va compărea pe banca acuzaţilor. Acesta este învinuit de delapidare a averii străine și escrocherie cu folosirea situaţiei de serviciu, cauzând daune în proporţii considerabile.

Şeful instituţiei, timp de mai bine de un an, i-ar fi deposedat pe unii angajaţi de-ai săi de cardurile salariale şi, respectiv, de bani. Totodată, acesta a fost documentat un caz de angajare fictivă a unui muncitor și însușirea salariului acestuia.

Potrivit informaţiilor, în ianuarie 2017 – martie 2018, directorul şcolii, ar fi identificat persoane cu situaţie materială precară pe care i-a angajat în diferite funcţii auxiliare în instituţia pe care o conducea. Ulterior, în mod abuziv, le-ar fi luat cardurile bancare, pe care erau transferate salariile, pentru a extrage banii şi a-i folosi în interes personal.

Învinuitul a recuperat benevol prejudiciul cauzat statului prin delapidare, în mărime totală de 62.833 de lei. Totodată, în cadrul urmăririi penale a fost aplicat sechestru pe mijloace bănești ale învinuitului în mărime de 15000 de euro.

Prejudiciul cauzat angajaților prin escrocherie, ajunge la 151 460 de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă ani grei de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: