image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid și Barcelona, OUT din Champions League?! Anunțul care le dă fiori granzilor

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus sunt cele trei echipe care au refuzat să renunțe la proiectul Superligii Europene, competiție care își propune să rivalizeze cu Liga Campionilor, iar UEFA a anunțat că a deschis o anchetă disciplinară împotriva acestora.

Cele trei cluburi nu s-au lăsat impresionate de ancheta disciplinară anunțată de UEFA și au făcut front comun, emițând recent un comunicat de presă în care cer în continuare o schimbare în fotbalul european.

Presa internațională a scris în perioada recentă despre posibilele sancțiuni drastice pe care le pot primi cele trei cluburi. Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă să fie excluse din competițiile UEFA pentru unul sau două sezoane, însă se pot alege și doar cu o amendă.

Javier Tebas, președintele La Liga, care a criticat de fiecare dată intenția cluburilor de a lansa o nouă competiție, se așteaptă ca sancțiunile dictate de UEFA să fie drastice.

"Mă aștept la mai mult decât la o amendă. UEFA are posibilitatea de a nu le permite accesul în Champions League Barcelonei și lui Real Madrid. Cred că vor fi excluse", a spus Javier Tebas, pentru Gol TV, citat de Mundo Deportivo.

UEFA a decis ca echipele care au acceptat să se retragă din Superligă să încaseze cu 5% mai puțin din încasările pentru performanțele din competițiile europene, în timp ce Juve, Barcelona și Real vor fi trimise la comisiile disciplinare UEFA, unde sunt așteptate pedepse mai drastice.

Juventus ar putea avea probleme și în Serie A, dacă nu acceptă să renunțe la Superliga Europei.

"Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă", a declarat recent Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, potrivit Gazzetta Dello Sport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: