image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Bătrânii din Moldova dau o pensie întreagă pentru un metru cub de lemne

Bătrânii noștri dau o pensie întreagă pentru un metru cub de lemne, numai să nu înghețe la iarnă. Cel mai greu le este celor bolnavi și fără copii prin preajmă. Între timp, Ministerul Mediului anunță că au mai rămas cinci zile în care toți cei care doresc să beneficieze de lemne de foc la preț de stat se pot înscrie la primăriile din localități.

Această femeie spune că este nevoită să muncească și după ce a ieșit la pensie. Prețurile mult prea mari n-o lasă să se odihnească. Este de o viață soră medicală în localitatea de baștină.

Acest bărbat a fost tractorist, peste 40 de ani. Acum are o pensie de două mii de lei. Omul nu știe ce ar face, dacă nu l-ar ajuta copiii.

Ministerul Mediului a solicitat primăriilor să prezinte volumul necesar de lemn de foc pentru fiecare localitate până la finalul acestei luni, iar întreprinderile silvice vor vinde lemne în baza acestor liste prezentate de primării. Se face pentru a evita îmbogățirea intermediarilor, precizează autoritățile. Toți cei care doresc să beneficieze de lemne de foc la preț de stat mai au la dispoziție încă cinci zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: