image
Sursa foto: Jurnal.md

Ion Chicu, despre incidentul poliției cu doamna care vindea verdețuri: „Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”

Indiferent de situația materială și vârstă, cetățenii Republicii Moldova trebuie să respecte legislația în vigoare. Aceasta este poziția premierului Ion Chicu după ce polițiștii au încerca să-i întocmească un proces verbal unei bătrâne care vindea verdețuri pe o stradă din Chișinău.

„Îmi pare foarte rău de incidentul în care a fost implicată acea bătrână. Este evident că acel polițist nu este la locului lui. Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni televizate de la la NTV Moldova, transmite IPN.

Totuși, indiferent de vârstă și situația materială, premierul a îndeamnat populația să respecte legislația în vigoare. „Dacă reprezentantul puterii a spus că nu este permis, este interzis, noi trebuie să îndeplinim ceea ce ne este spus, în caz contrar va fi dezordine totală”.

În concluzie, Ion Chicu a mai precizat că atât protestatarii din sectorul HoReCa, cât și combatanții care au încălcat restricțiile cu privire la numărul de persoane care se pot întruni într-un loc public, vor fi sancționați conform legislației în vigoare. „Unii declară că aceștia trebuie amendații, alții spun că nu trebuie. Statul însă trebuie să-i sancționeze, dacă aceștia nu respectă legea”, a mai spus el.

Amintim că la trei iunie, o doamnă în etate care vindea verdețuri pe strada Matei Basarab colț cu bulevardul Moscovei, din sectorul Râșcani al capitalei a fost agresată de un polițist după ce aceasta a refuzat de câteva ori să părăsească locul.

În urma acțiunilor polițistului, Direcția inspectare efectiv a Inspectoratului General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: