„Îmi pare foarte rău de incidentul în care a fost implicată acea bătrână. Este evident că acel polițist nu este la locului lui. Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni televizate de la la NTV Moldova, transmite IPN.

Totuși, indiferent de vârstă și situația materială, premierul a îndeamnat populația să respecte legislația în vigoare. „Dacă reprezentantul puterii a spus că nu este permis, este interzis, noi trebuie să îndeplinim ceea ce ne este spus, în caz contrar va fi dezordine totală”.

În concluzie, Ion Chicu a mai precizat că atât protestatarii din sectorul HoReCa, cât și combatanții care au încălcat restricțiile cu privire la numărul de persoane care se pot întruni într-un loc public, vor fi sancționați conform legislației în vigoare. „Unii declară că aceștia trebuie amendații, alții spun că nu trebuie. Statul însă trebuie să-i sancționeze, dacă aceștia nu respectă legea”, a mai spus el.

Amintim că la trei iunie, o doamnă în etate care vindea verdețuri pe strada Matei Basarab colț cu bulevardul Moscovei, din sectorul Râșcani al capitalei a fost agresată de un polițist după ce aceasta a refuzat de câteva ori să părăsească locul.

În urma acțiunilor polițistului, Direcția inspectare efectiv a Inspectoratului General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.