„Aveți cea mai mare susținere, sunteți Guvernul învestit cu cele mai multe voturi după anul 2001”, a spus Dodon, după care a venit cu „o foaie de parcurs”.

Printre solicitările sale, Dodon s-a referit la pensii, cerând indexarea de două ori pe an în loc de una, la tarife, menționând că acestea sunt majorate uneori artificial, etc. Dodon s-a referit și la securitatea oamenilor, menționând că „ne confruntăm cu o creștere alarmantă a criminalității”. „Vă solicit ca în scurt timp patrulele de carabinieri să revină pe străzi, să asigure ordinea publică”, a spus Dodon.

Referitor la justiție, președintele a spus că în ultimii ani și mai ales luni „doar s-a vorbit mult despre asta”. „Vă solicit ca de urgență să revizuiți proiectul de reformare a justiției, în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a adăugat șeful statului.

În ce ține de relațiile cu partenerii externi, Dodon a spus că acesta este „singurul domeniu în care guvernarea precedentă a obținut progrese nesemnificative”. De menționat că Guvernarea precedentă a obținut deblocarea asistenței macro-financiare din partea Uniunii Europene.

Urmăriți aici ceremonia de depunere a jurământului: