image
Sursa foto: Jurnal.md

Ludovic Orban: Sunteți alături de Maia Sandu și Andrei Năstase la începutul unui drum ce se va încheia cu victoria decisivă

Președintele PNL România, Ludovic Orban, a fost prezent astăzi la lansarea angajamentelor viitorului Bloc ACUM, creat de Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și importanți exponenți ai societății civile.

„Sunt enorm de onorat și bucuros că Maia Sandu și Andrei Năstase mi-au oferit șansa să fiu alături la un eveniment care poate să schimbe destinul Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban.

„Sunteți alături de Maia Sandu și Andrei Năstase la începutul unui drum care nu se poate încheia decât cu o victorie a fiecărui cetățean al RM, o victorie fără de care Moldova poate să se ducă nicăieri, fără de care poate să rămână pământul nimănui, care să nu ofere nicio șansă de viață nici celor în vârstă, nici celor tineri. Este un punct de cotitură. Se vede cu ochiul liber că piesele tectonice se mișcă, că nu există o altă alegere pentru oamenii normali decât drumul spre Europa. Pe ambele maluri ale Prutului suntem europeni. Respectul aproape religios pentru demnitatea umană, pentru dreptul fiecărui om de a-și decide soarta în viață. Ceea ce se întâmplă în RM nu este normal, este contrar firii. Nu se poate ca țara să fie pe mâna unui clan care își bate joc de cetățeni, care nu poate să conducă decât prin amenințare, prin utilizarea instituțiilor de stata cu scopul de a jefui RM și munca fiecărui cetățean. Nu este normal ca atunci când Europa îți spune „fă o lege democratică pentru alegeri”, tu să te faci că nu înțelegi. Deci vrei să îndepărtezi de Europa. Nu se poate când locuitorii capitalei îl aleg primar pe Andrei Năstase în condițiile în care toate pârghiile au fost folosite contra lui, dar cu toate astea au decis că e primar, iar tu să furi dreptul lor de a fi conduși de un primar legitim”, a declarat liderul PNL România.

„Plahotniuc și Dododn sunt în afara lumii civilizate. Trebuie să le spuneți fiecărui cetățean. Este în interesul fiecăruia să elibereze RM de acest clan de oligarhi, care nu doresc decât puterea pentru ei. Și noi avem un soi de Plahotniuc în România, care nu exercită direct puterea, dar căruia îi cedează nervii în fiecare zi și mai are puțin și ajunge la ospiciu sau la pușcărie”, a continuat Ludovic Orban.

Liderul PNL România a adăugat că partidul pe care îl conduce va face totul pentru a asigura victoria forțelor antioligarhice la alegerile parlamentare.

„Ei și cu voi puteți garanta victoria în alegeri care este decisivă pentru fiecare cetățean. Împreună cu Platforma DA și PAS am semnat un acord de parteneriat, suntem parteneri cu cele mai puternice partide din Europa. Vom face tot ce depinde de noi ca să câștigați aceste alegeri. Inima noastră bate alături de voi. De fiecare dată când va fi nevoie să determinăm civilizația europeană să ia o poziție, vom fi alături. Victoria depinde de voi. Aveți tot ce vă trebuie să învingeți. Să vă dea Dumnezeu sănătate și victorie”, a încheiat Ludovic Orban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: